Rabu, 20 November 2013

~ Family day FIL

Assalammualaikum.. tibe la hari yg di rancang2 di tunggu sudah pun selesai dengan jayanye Family day Family In Law (FIL) di loksai Pantai Pasir Lanun, Penyabung, Mersing. Perjalanan bermula pada hari jumaat petang last cuti sek bermula. Sampai sane da agak malam tak nampak ape yang bestnye la kan. Maklum la malam cahaya lampu pun kurang memuaskan. Check in bilik siap2 je mulakan operasi membabiekiu pulak. Masing2 bawak yang suda di rancang, ibu bawak ayam kampung ngan tomyam campur. Tapi ayam tu ibu perap sendiri la campur sikit dgn ayam bando yg dibeli oleh adik2 ipo. Haa..adejugak yang bawak kambing perap, kerang, ikan, udang serta lauk2 dan nasi yg siap dimasak dari umah. Sambil memanggang santai2 sambil tu la makan2.hehee..best kan. Pulak tu makan dengan deruan ombak tepi pantai tu. Budak2 pulak da tak sabo nak mandi esok pagi. Ingatkn lepas makan2 tu nak buat acara cabutan hadiah bertuah. Tapi ade yang da kepenatan tido da..maka berlangsung esok harinye. Hadiah bertuah ni dari 1 family 1 hadiah manakala untuk budak2 pulak 1 orang 1 hadiah. Nanti masing2 cabut la no sape naik dapatla hadiah tu.hehee..buat suka2 je. Memang sernok...

Da pagi baru nampak suasana pantai di sini. Pagi2 lagi kami da mandi pantai.

Lepas mandi siap2 sarapan baru buat cabutan bertuah. Ni cabutan hadiah dari 1 family ke 1 family.

Ni acara cabutan hadiah dari budak2. Seronok dorang masing2 dapat hadiah sorang satu.

Sebelum check out amik gambo dulu.hehee..

Selesai sudah family day untuk kali ni. Insya'allah ade rezki panjang umo tahun depan pulak. Oppss..tak sempat nak amik gambo mase makan2 tu. Hihii..

♥Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen ♥

2 ulasan:

  1. Mcm best je..siap bbq..ada hadiah lg..ko dpt pe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku dpt hadiah 3 brg dlm 1 bungkusan.hihii..

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...