Sabtu, 7 September 2013

~ Aidilfitri 2013 # 6 *Last Beraya*

Hai..hai..hai..syawal baru je berakhir semalam. Ibu tetap nak cite pasal raya lagi tapi kali ni last la ibu beraya kat umah kawan ibu ni. Janji aritu nak datang first raya memandangkan teramat sibuk di pagi raya tak jadi la pegi kan. Raya ke 2 tu pulak dia da balik umah mak mertua pulak. Ermm..kebetulan pulak dia ni ade oder shawl halfmoon bile la nak bagi ek. Ingatkan nak pos je. Ibu pun we chat ngan dia nak datang umah sabtu laa..tak de pulak katenye nak gi segamat. Datang sabtu depan pulak nasib baik ok. Ibu memang da bagi tau awal kat en abang kalau nak gi umah kawan2 ibu nak cop hari supaya en abang tak boleh ke mane2 lain la kalau en abang ade urusan keja memang ibu tak boleh nak cop la kan. Hehee..
Pagi sabtu tu ibu bertolak dalam jam 11.30 pg. Kawan ibu we chat nant makan kat umah dia je. Hehee..ibu ok je. Memang rezeki ibu sekeluarga la kan. Memandangkan buah durian tengah belambak kat kebun pak mertua ibu pun mintak la sebiji dua nak bagi kawan ibu. Rezeki ko la Nini.. Haa..smpai je kat umah dia ni duduk sekejap terus hidangkan makanan. Macam2 lauk dia masak..yang paling ibu suke tom yam pehh!!! sedap..mabeles gitu. Ibu memang suka tom yam. Kenyang giler makan kat umah dia. Selesai makan borak2 sembang2 jap ibu pun bertolak balik. Sebelum nak balik tu amik gambo dulu.





Fatin ngan Ainul asik main game je.. Yg si Adal pulak main tab ibu.


Ini la dia kawan ibu tu Nini ibu panggil dia. Kat sebelah tu emaknye yang baby tu anak dia no 2 boy.



Dari kiri suaminye Nini next ayahnye Nini. Yg tu takkan tak kenal kot my lovely husband ar. Hehee..

Ok, la penat pulak membebel panjang2 ni. Jari pun naik kebas da tik sane tik sini. InsyaAllah panjang umur kite jumpa lagi ye Nini. Bye.
posted from Bloggeroid

♥Terima Kasih Sudi Baca Dan Komen ♥

6 ulasan:

  1. Ngeh..ngeh..ngeh..knp gmbo tu senget,sakit kpla nk nengoknya.hahaha..cian adal x de kwn men sorang2 ye.

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Adal x mcm akak dia. Akak dia mudah berkawan..ramah. Tgok je fatin ngan ank ko mcmne..

      Padam
    2. Pemalu u..ikut ko ek..auww

      Padam
    3. Pemalu u..ikut ko ek..auww

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...